Nasze Bielsko Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jacek Krywult - jakim jest prezydentem?
Autor Wiadomość
Marcin 

Osiedle: Komorowice Krakowskie
Wysłany: 25 Lipiec 2010, 14:28   Jacek Krywult - jakim jest prezydentem?  

Pan Krywult, jedna z najbardziej kontrowersyjnych postaci naszego miasta. Przez zwolenników uważany za głównego sprawcę rozwoju Bielska i inwestycji w naszym mieście, głównie drogowych. Przez przeciwników krytykowany za trudne negocjacje z nim, nie dostrzeganie problemów dzielnic peryferyjnych czy nadmierną propagandę sukcesu i zamknięcie na głosy mieszkańców.

Jakie jest Wasze zdanie na jego temat? To dobry zarządca miasta, czy wiele mu brakuje? W wypowiedziach proszę oczywiście bez obelg i wulgaryzmów, będą usuwane ;)

rebel223 

Osiedle: Słoneczne
Wysłany: 27 Lipiec 2010, 11:46     

Ja jestem przeciw! Ciagle naburmuszony, niesympatyczny, takie jest moje zdanie. Chwalicie go za to wszystko a wedlug mnie to jakby byl kazdy inny prezydentem to tez by sie wszystko budowalo.

Nowy
Gość
Wysłany: 27 Lipiec 2010, 19:44     

Moje wnioski są inne nie oceniam książki po okładce. Być może nie jest to prezydentura efektowna, ale efektywna i oto chodzi. Poza tym prezydent miasta musi realizowac swój program wyborczy a do tego jest pod naciskiem Radnych BB i mieszkanńców, każdy chce coś ugrać. Rankingi żródel niezaleznych tak regionalnych jak i ogólnopolskich przemawają za obecnym Prezydentem. Być może w BB wszystko dzieje sie z tzw. opóźnionym zapłonem, ale cele są ralizowane i nie ma tutaj żadnej reklamy sa fakty. Czy gdyb był ktoś inny gmina ocaliłaby stadion który był w rękach likwidatora FSM WWR i jedną nogą w rękach prywatnych? Czy budowany byłby wiadukt na Wyzwolenia skoro ten projekt jest pomysłem Prezydenta? Czy byłaby taka intensyfikacja budowy i remontu dróg lokalnych,dzielnicowych? Albo były by budowane fantastyczne boiska szkolne i osiedlowe? Trudno zgadnąć, było by inaczej, ale zapewne podejmowane decyzje są trafne i maja uzasadnienie. Efektywnie i efektownie zbierane pieniądze z UE dobre projekty wysoko oceniane to tez zasługa dobrej ekipy urzędników szefa Miasta! Pewnie że nie wszystko wyszło czy sie udało, ale żyjemy na ziemi i nigdy nie będzie panstwa ani miasta doskonałego.
A to ze nie wszystko załatwia po mysli mieszkanców, Prezydent czyta listy ale czy sa one merytoryczne i jakimi słowami operują mieszkancy BB nie mnie oceniać, ale po to sa rady osiedla aby tam zgłaszac swoje lokalne problemy i pomysły i to jest krok po kroku realizowane więc oco ludziom chodzi. Nawet dobrze i efektywnie rozwija sie praca na linii RM ( nawet z PiS ) Prezydent. Dlatego w skali od 1 do 10 daję 8.5 punkta dla Prezydenta za lata 2006-10! Także ja, za wyraz twarzy na pewno nie bedę oddawał głosów na wyborach samorządowych. Mam nadzieję ze szybko to sie skonczy w 1 turze :mrgreen:

MADE IN HUNGARY 

Wysłany: 28 Lipiec 2010, 12:50     

Jestem na nie. Przyczynia sie do sukcesywnej degradacji MZK, wszelkie cięcia kursów są tak naprawde przez niego podyktowane, a nie zarząd MZK.

Marcin 

Wysłany: 28 Lipiec 2010, 13:07     

rebel223 napisał/a:
Ciagle naburmuszony, niesympatyczny

Tu się muzę zgodzić. Uśmiech przy przecinaniu wstęg to nie wszystko. Nie raz potrafił z gracja słonia w składzie porcelany zjechać kogoś np. podczas obrad rady miejskiej. Przypomina mi się też sytuacja, gdy pojechał po mieszkańcach Grunwaldzkiego, że piszą listy ze skargami zamiast robić to przez radę osiedla. Facet chyba nie wie jak one działają, a zasadzie nie działają (choć też nie wszędzie).

Nowy napisał/a:
Trudno zgadnąć, było by inaczej, ale zapewne podejmowane decyzje są trafne i maja uzasadnienie

Zgadnąć trudno, ale należy pamiętać, że gdyby prezydentem był ktoś inny, pieniędzy byłoby pewnie tyle samo. Pytanie tylko jak inna osoba by je wykorzystała, gorzej czy lepiej?

Nowy napisał/a:
Efektywnie i efektownie zbierane pieniądze z UE dobre projekty wysoko oceniane to tez zasługa dobrej ekipy urzędników szefa Miasta

Nie jestem zwolennikiem takiego myślenia. Dotacje każda ekipa starałaby się wyciągnąć z UE jak najbardziej. Udaje się gdyż mamy dobrych urzędników. Czy ich umiejętności to zasługa pana Krywulta? Nie jestem przekonany, tu zdecydowanie rozdzielam prezydenta a pozyskiwanie funduszy, choć on tez zapewne jakiś wkład w to ma, ale nie przeceniam go.

Nowy napisał/a:
Prezydent czyta listy

Sytuacja z listami z Grunwaldzkiego ;)

Nowy napisał/a:
ale po to sa rady osiedla aby tam zgłaszac swoje lokalne problemy

Oj, też byłem takim idealistą do pierwszej tam wizyty ;) Zapraszam do lektury: "10 pytań do Rady Osiedla Komorowice Krakowskie".

MADE IN HUNGARY napisał/a:
Przyczynia sie do sukcesywnej degradacji MZK

Tu widzę wytoczyłeś ciężkie działa ;) Mocny argument. Jak działa MZK to widać. Prezydent niestety autobusami nie jeździ, więc nie obchodzi go komunikacja zbiorowa. czemu toleruje dyrektora Knapika, który jest tak nieudolny, że aż zęby bolą? Cięcia kursów, zero skomunikowania linii ze sobą, czasem dziwne trasy, brak komunikacji nocnej etc. Prezydent to wszystko toleruje, w dodatku widać nie interesuje go stan kasy MZK gdyż tam musi być naprawdę krucho, skoro szuka się oszczędności za wszelką cenę.

MADE IN HUNGARY 

Wysłany: 28 Lipiec 2010, 22:30     

Marcin napisał/a:
MADE IN HUNGARY napisał/a:
Przyczynia sie do sukcesywnej degradacji MZK

Tu widzę wytoczyłeś ciężkie działa ;) Mocny argument. Jak działa MZK to widać. Prezydent niestety autobusami nie jeździ, więc nie obchodzi go komunikacja zbiorowa. czemu toleruje dyrektora Knapika, który jest tak nieudolny, że aż zęby bolą? Cięcia kursów, zero skomunikowania linii ze sobą, czasem dziwne trasy, brak komunikacji nocnej etc. Prezydent to wszystko toleruje, w dodatku widać nie interesuje go stan kasy MZK gdyż tam musi być naprawdę krucho, skoro szuka się oszczędności za wszelką cenę.

Znam MZK od podszewki. P. Prezydent myśli, że to, że daje co roku pieniądze na nowe autobusy, załatwia sprawę. Ciągłe cięcia kursów i szukanie oszczędności na wszystkim zasila miejska kasę dodatkowymi pieniędzmi (które nie powędrowały do MZK). To p. Prezydenta cieszy. I kółko się zamyka.

Marcin 

Wysłany: 9 Sierpień 2010, 19:37     

Ciekawa lektura: oświadczenie majątkowe Jacka Krywulta. Stan na dzień 31.12.2009, czyli jeszcze w miarę ciepłe ;)

artek
Gość
Wysłany: 9 Sierpień 2010, 23:16     

Krywult jest debesciak!

Adamski
Gość
Wysłany: 10 Sierpień 2010, 19:43     

Krywult ma dwa oblicza.
1) PR - zenada, lepiej zeby sie nigdzie nie wypowiadal i nie pokazywal, chyba ze do zdjec. Tutaj w szkolnej skali - mierny.
2) ale z osiagniecia jak najbardziej 5 z lekkim minusem!

Gdyby tylko p.Prezydent zechcial czasami byc spokojniejszy np na Radzie Miasta i nie chodzil taki napiety to by jemu i nam bylo jeszcze lepiej. Cel ma sluszny, inwestuje na potege, ale inwestycje miastu sa potrzebne! Bo niby co wybudowal zbednego? Hale? Wiadukt na Wyzwolenia? Gdyby nie budowal drog to przy obecnej ilosci samochodow na ulicach miasto staloby w wiecznym korku. Tylko co wyrabia MZK!?

Ale jakby popatrzec wstecz te 10 lat od kiedy rzadzi to Bielsko-Biala to naprawde inne miasto! Lepsze!

rebel223 

Osiedle: Słoneczne
Wysłany: 11 Sierpień 2010, 15:44     

On ma ponad 2000000 zlotych, ja pytam skad? W ogle prezydent ma nie byc tylko skuteczny ale tez reprezentacyjny!

Nowy 

Osiedle: Polskich Skrzydeł
Wysłany: 18 Sierpień 2010, 22:41     

Mnie wystarcza reprezentatywność i umiejetność wypowiadania sie naszych posłow i senatorów. Od 1990 roku jest z tym coraz lepiej, a kraj ma sie coraz gorzej. Gdyby nie środki unijne, dzisiaj byśmy kwiczeli i wyli jak psy z powodu tragicznej sytuacji społeczno ekonomicznej Polski. :(
Może i Krywult nie ma tak gadane jak Tusk czy Kaczyński o śp. Lech, ale za coś w BB ludzie Krywulta wybrali a gdyby Kaczyński wtedy startował na kolejną kadencje na prezydenta Wa-wy a nie na prezydenta RP, ludzie i tak nie daliby mu tylu głosów aby rządził stolicą gdyby chciał. Nawet porywające przemówienia z głowy nie wiele mu dawały gdyz jako prezydent stolicy kraju nie sprawdził sie w opinii warszawiaków.

Rigidigi 

Osiedle: Mikuszowice Śląskie
Wysłany: 3 Wrzesień 2010, 21:01     

Ale czy nie zwalacie zbyt dużej odpowiedzialności na barki roli prezydenta.
Przecież prezydent, to w zasadzie tylko figura. Za nim stoją całe tabuny ludzi. I tak naprawdę jacy doradcy, taki prezydent.

Ja postawę Krywulta mogę ocenić nieco z boku, bo niestety nie mieszkam obecnie w BB. Ale bywam bardzo regularnie. I możecie wierzyć, albo nie, ale za każdym razem widzę jak to miasto się rozwija. Jak powstaje to czy tamto, coś się remontuje, coś się buduje. To miasto kwitnie.

A skoro dzieje się to za rządów Krywulta, to tylko życzyć mu, aby tak dalej!

NaszeBielsko

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach