Nasze Bielsko Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Galeria handlowa Tkalnia
Autor Wiadomość
Marcin 

Osiedle: Komorowice Krakowskie
Wysłany: 2 Maj 2010, 22:49   Galeria handlowa Tkalnia  

Dla jednych to powód do radości, dla innych przeciwnie, jednak Bielsku przybędzie kolejna galeria handlowa. Tkalnia ma mieć powierzchnię ponad 7500 metrów kwadratowych i być zlokalizowana przy ulicy gen. Stanisława Maczka. Jak na razie wiadomo tylko tyle, że ma zostać otwarta pod koniec 2011 roku. Z jej planu wynika, że nie będzie tam hipermarketu, jedynie "standardowe" sklepy. Więcej(?) informacji na stronie galerii: www.galeriatkalnia.pl.

Jak uważacie, to dobrze dla naszego miasta czy tez może mamy już wystarczająco dużo takich obiektów?

yanek11 

Osiedle: Straconka
Wysłany: 12 Maj 2010, 17:24     

Nie wiem czemu, ale odnoszę wrażenie, że ta galeria handlowa długo nie pociągnie... Mówi się, że Gemini już cienko przędzie, a lokalizacja nowej galerii przy Maczka z pewnością lepszą nie jest....

MrPodbeskidzie

Wysłany: 23 Maj 2010, 08:36     

ja uważam ze to już przesada z tymi galeriami handlowymi kiedyś w Bielsku było mnóstwo zakładów włókienniczych ile dziś jest ? dziś ich miejsce zajmują galerie czy podzielą los zakładów włókienniczych? jaki przyrost naturalny jest w Bielsku i okolicach? a jeżeli już bazować na przyjezdnych to moim zdaniem najlepsza lokalizacja jest zburzyć Klimczok i w jego miejscu postawić ta tkalnie , trzeba porobić tam parkingi z prawdziwego zdarzenia i dogodny dojazd kierować ludzi do centrum tak aby zwiedzali również nasze miasto ze strony starego miasta zabytków i atrakcji a nie tylko hipermarketów na obrzeżach :/

adamski
Gość
Wysłany: 4 Lipiec 2010, 21:49     

Padnie z wielkim hukiem!!!! Bielsko to nie San Francisco! Po co nam milion hipermarketow?

Marcin 

Wysłany: 24 Lipiec 2010, 22:28     

O Tkalni w ogóle zapomniałem, ale na nowo mam ją w pamięci ze względu na sporo bilbordów, które pojawiły się ostatnio w mieście. Na stronie galerii żadnych nowości od maja, może oprócz kilku nowych wizualizacji obiektu. Inwestor szumu wokół inwestycji nie robi, nie wiem czy to celowe czy nie, ale pamiętam budowę Sfery II i ciągle gdzieś było o niej głośno. Tutaj zero wiadomości, akcji promocyjnych, nic, według mnie dziwna taktyka.

Kacha
Gość
Wysłany: 27 Lipiec 2010, 14:03     

Moim zdaniem otwarcie nowego CH to świetna inwestycja. Będzie kolejnym powodem, dla którego ludzie będą chętnej odwiedzać Bielsko. Mogliby jeszcze wybudować jakieś centrum w Czechowicach-Dziedzicach :)

adamski napisał/a:
Padnie z wielkim hukiem!!!! Bielsko to nie San Francisco! Po co nam milion hipermarketow?

Centrum Handlowe to nie hipermarket, tylko ośrodek rozrywkowo-handlowy

rebel223 

Osiedle: Słoneczne
Wysłany: 27 Lipiec 2010, 14:31     

Jezeli jestes z czechowic to powiedz, czy takie centrum by cie do Bielska przyciągnelo? Przeciez to daleko, kiepska lokalizacja i na pewno w Czechowicach sa takie same sklepy, tylko nie w jednym miejscu.

MADE IN HUNGARY 

Wysłany: 28 Lipiec 2010, 12:48     

Tak czy inaczej w tej całej tkalni przydałby by sie Burger King ;)

Marcin 

Wysłany: 28 Lipiec 2010, 13:19     

MADE IN HUNGARY napisał/a:
Burger King

Na planie widzę miejsce na dwie restauracje tylko, więc raczej musisz się pogodzić, że to Burger King nie będzie ;)

EDIT: okazało się, że Tkalnia ma powstać w miejscu obecnego Krepolu (Maczka 9).

NaszeBielsko

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach