Wysłany: 2 Maj 2010, 22:49 Galeria handlowa Tkalnia
Dla jednych to powód do radości, dla innych przeciwnie, jednak Bielsku przybędzie kolejna galeria handlowa. Tkalnia ma mieć powierzchnię ponad 7500 metrów kwadratowych i być zlokalizowana przy ulicy gen. Stanisława Maczka. Jak na razie wiadomo tylko tyle, że ma zostać otwarta pod koniec 2011 roku. Z jej planu wynika, że nie będzie tam hipermarketu, jedynie "standardowe" sklepy. Więcej(?) informacji na stronie galerii: www.galeriatkalnia.pl.
Jak uważacie, to dobrze dla naszego miasta czy tez może mamy już wystarczająco dużo takich obiektów?
Nie wiem czemu, ale odnoszę wrażenie, że ta galeria handlowa długo nie pociągnie... Mówi się, że Gemini już cienko przędzie, a lokalizacja nowej galerii przy Maczka z pewnością lepszą nie jest....
ja uważam ze to już przesada z tymi galeriami handlowymi kiedyś w Bielsku było mnóstwo zakładów włókienniczych ile dziś jest ? dziś ich miejsce zajmują galerie czy podzielą los zakładów włókienniczych? jaki przyrost naturalny jest w Bielsku i okolicach? a jeżeli już bazować na przyjezdnych to moim zdaniem najlepsza lokalizacja jest zburzyć Klimczok i w jego miejscu postawić ta tkalnie , trzeba porobić tam parkingi z prawdziwego zdarzenia i dogodny dojazd kierować ludzi do centrum tak aby zwiedzali również nasze miasto ze strony starego miasta zabytków i atrakcji a nie tylko hipermarketów na obrzeżach
adamski Gość
Wysłany: 4 Lipiec 2010, 21:49
Padnie z wielkim hukiem!!!! Bielsko to nie San Francisco! Po co nam milion hipermarketow?
O Tkalni w ogóle zapomniałem, ale na nowo mam ją w pamięci ze względu na sporo bilbordów, które pojawiły się ostatnio w mieście. Na stronie galerii żadnych nowości od maja, może oprócz kilku nowych wizualizacji obiektu. Inwestor szumu wokół inwestycji nie robi, nie wiem czy to celowe czy nie, ale pamiętam budowę Sfery II i ciągle gdzieś było o niej głośno. Tutaj zero wiadomości, akcji promocyjnych, nic, według mnie dziwna taktyka.
Wysłany: 27 Lipiec 2010, 14:03
Moim zdaniem otwarcie nowego CH to świetna inwestycja. Będzie kolejnym powodem, dla którego ludzie będą chętnej odwiedzać Bielsko. Mogliby jeszcze wybudować jakieś centrum w Czechowicach-Dziedzicach
adamski napisał/a:
Padnie z wielkim hukiem!!!! Bielsko to nie San Francisco! Po co nam milion hipermarketow?
Centrum Handlowe to nie hipermarket, tylko ośrodek rozrywkowo-handlowy
Jezeli jestes z czechowic to powiedz, czy takie centrum by cie do Bielska przyciągnelo? Przeciez to daleko, kiepska lokalizacja i na pewno w Czechowicach sa takie same sklepy, tylko nie w jednym miejscu.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach